Het verschil tussen online marketing en digitale strategie

Online marketing

Stel, je belangrijkste concurrent en jij adverteren allebei via Google Adwords (SEA of search). Dit Doe je met “bestellen tuinmeubelen”. Daar zorg je mee dat een consument kan vinden gezocht wordt. Dit heeft een positief effect op klanttevredenheid en waarschijnlijk ook op je winstgevendheid van jouw product.

 

Digitale strategie

Maar, je concurrent gebruikt zijn SEA kanaal ook om inzicht te verzamelen. Zo verzamelt hij de ontwikkelingen van zoektermen over tijd. Hij constateert dat “bestellen rode tuinmeubelen” aan populariteit wint. Nu kan hij hier op anticiperen door zijn productie aan te passen. De sterke USP “rood” helpt om meer klanten aan zich te binden. Omdat hij zijn levertijd kan verkorten. 

 

De kans is groot dat je martkaandeel verliest aan je concurrent…

Dat is dan ook het verschil tussen online marketing en digitale strategie. Online marketing gaat vooral over het uitvoeren van, terwijl het vormen van de digitale strategie bepaald welke kant je op beweegt, maar vooral ook waarom.